Jään myyntiä 2000-luvun alkuvuosista alkaen

Yhteystiedot

Karhujää Oy:n idea syntyi jo 1990-luvulla. Perheyrityksen toiminta ja jään myynti käynnistyivät 2000-luvun alkuvuosina. Suomessa alettiin kaivata valmista jäätä pitämään esimerkiksi juomat ja muut tarjottavat kylmänä.

Uusi idea Suomeen

Yksi yrityksen nykyisistä osakkaista, Lauri Eskola, asui perheineen Amerikassa 1990-luvulla. Seurattuaan paikallisia tapoja, hän pohti, miksei valmiita jääpaloja myytäisi myös Suomessa. Kaupasta saatavilla jääpaloilla täytetyissä coolereissa, saaveissa ja muissa asioissa esimerkiksi perheiden, naapurustojen ja yritysten kutsujen juomatarjottavat pysyivät kylminä koko juhlan ajan.

 

1990-luvulla Eskola tekikin markkinatutkimuksen Suomessa. Tutkimus osoitti, ettei jää kävisi vielä kaupaksi Suomessa. Kun pullovesi valloitti markkinat 2000-luvun alussa, aika alkoi olla kypsä myös pussitetulle jäälle. Vuonna 2003 Lauri ja hänen vaimonsa Leila Eskola perustivat Karhujää Oy:tä edeltäneen yrityksen, Suomen Jääpala Ky:n. Suomen Jääpala Ky toi maahan jäätä lähimmästä mahdollisesta maasta, Latviasta, vuoteen 2009 saakka. Tämän jälkeen jään valmistaja löytyi Ruotsista.

Karhujää Oy – kohti menestystä

Suomen Jääpala Ky:n tarina päättyi, mutta Eskoloiden tytär Asle perusti sen tilalle Karhujää Oy:n vuonna 2012. Aslen visiona on viedä uusi yritys kohti menestystä. Vuonna 2013 Karhujää-paloja löytyikin jo valikoiduista K-ryhmän kaupoista, S-ryhmän kaupoista, Metro-tukusta ja Heinon tukusta.

 

Alalle ilmaantui kilpailijoita, mutta Asle jatkoi sinnikästä työtä yrityksen eteen. Vuonna 2016 yritykseen saatiin ulkopuolisia sijoittajia.

 

Vuosina 2017–2019 Karhujäätä myytiin tapahtumissa ja festivaaleilla. Sen sijaan vähittäis- ja tukkukauppa loppui joksikin aikaa. Brändin tunsivat varmasti kaikki pääkaupunkiseudun ravintola- ja tapahtuma-alan toimijat. Tuotevalikoimaan tulivat jääpalojen lisäksi jäämurska, blokkijäät, printtijäät, jääveistokset ja jopa jääbaaritiskit.

 

Vuonna 2019 Euroopan toiseksi suurin jäätehdas, Saksan Ice Age Ice GmbH, aloitti Karhujään valmistajana.

Uusi nousu

Vuonna 2020 alkanut koronaviruspandemia jätti jälkensä myös tapahtuma- ja ravintola-alaan. Karhujäätä vietiin kuitenkin edelleen vähittäis- ja tukkukauppojen valikoimiin. Näin yrityksen tarina pääsi jatkumaan. 

 

Vuonna 2021 Karhujää Oy:stä tuli uudestaan täysin perheomisteinen. Isä Lauri ja sisko Anna ostivat osakkeet sijoittajilta itselleen.

 

Vuonna 2020 tuotevalikoimaan tulivat pallojäät, ja vuonna 2022 Karhujää toi jäämurskan vähittäiskauppaan – ensimmäisenä Suomessa. Yritys jatkaa alan pioneerina Suomessa.

Katso jälleenmyyjämme!